Ümit Özat, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ile gerçekleştirdiği görüşmede, kamuoyunda Eren Mert ismiyle bilinen kişi hakkındaki iddiaları gündeme getirdi. Özat, Başkan Doğan'ın kendisine süreçle ilgili şeffaf bilgiler verdiğini aktardı.
Ertuğrul Doğan, Eren Mert'in dört yıldır kulüp bünyesinde bulunduğunu ve hem Şenol Güneş hem de Abdullah Avcı dönemlerinde transfer çalışmalarında görev aldığını ifade etti. İstifa sürecinin ardından Mert'i danışman olarak yanına aldığını belirten Doğan, transferlerin tek bir kişinin inisiyatifiyle gerçekleşmediğinin altını çizdi.
Başkan Doğan, transfer süreçlerinin işleyişini şu sözlerle açıkladı: "Bu oyuncular bize sunuluyor, bizim ekibimiz izliyor." Doğan, izleme ekiplerinin ve teknik heyetin ortak değerlendirmeleri sonucunda kararların alındığını vurguladı. Ayrıca, medyada Eren Mert hakkında oluşturulan algının gerçeği yansıtmadığını ve transferlerin kolektif bir çalışmanın ürünü olduğunu belirtti. Doğan, kulüp içindeki transfer süreçlerinin profesyonel bir yapı içerisinde, scout ajansları ve teknik ekibin onayıyla yürütüldüğünü ifade ederek, tek bir kişinin transferleri tek başına belirlediği yönündeki iddiaları reddetti.