# Trabzon ve Gümüşhane Taşköprü'de Buluştu

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/14703/trabzon-ve-gumushane-taskopru-de-bulustu
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-07-18T16:05:00+03:00
- Modified: 2026-07-18T16:15:13+03:00
- Category: Yerel Haberler
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Trabzon ve Gümüşhane Taşköprü'de Buluştu, https://habersitesi.org/haber/14703/trabzon-ve-gumushane-taskopru-de-bulustu

## Summary

15. Santa ve Taşköprü Kültür ve Yayla Şenliği, Trabzon ve Gümüşhane'den gelen binlerce vatandaşın katılımıyla yapıldı. Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, iki şehrin birlik ve beraberliğinin önemine dikkat çekti.

## Verified facts

- 15. Santa ve Taşköprü Kültür ve Yayla Şenliği gerçekleştirildi.
- Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç şenliğe katılım sağladı.
- Etkinliğe Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer ve çeşitli protokol üyeleri katıldı.
- Şenliğe Avrupa'dan ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden vatandaşlar katılım gösterdi.
- Başkan Genç, Trabzon ve Gümüşhane arasındaki kardeşliğin dünyaya gösterilmesi gerektiğini belirtti.
- İki şehir arasındaki ulaşım kolaylığı için çeşitli yatırımlar hayata geçirildi.

## Article

Kardeş Şehirlerin Büyük BuluşmasıTrabzon ve Gümüşhane arasındaki güçlü bağlar, düzenlenen 15. Santa ve Taşköprü Kültür ve Yayla Şenliği ile bir kez daha vurgulandı. Binlerce vatandaşın katılım sağladığı etkinlikte, bölgenin kültürel mirası ve komşu şehirlerin dayanışması ön plana çıktı.Programda konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, organizasyonun her geçen yıl daha da büyümesini hedeflediklerini belirtti. Genç, Trabzon ve Gümüşhane'nin Taşköprü'de bir araya gelerek sergilediği kardeşlik ruhunun tüm dünyaya örnek olması gerektiğini ifade etti. Toprakların büyük fedakarlıklarla vatan haline geldiğini hatırlatan Başkan Genç, birlik ve beraberliğin korunmasının bu emanete sahip çıkmak anlamına geldiğini dile getirdi.Gurbetçiler ve Bölgesel İş BirliğiŞenliğin sadece yerel halkla sınırlı kalmadığını, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden ve İstanbul gibi büyükşehirlerden gelen gurbetçilerin de katılımıyla zenginleştiğini belirten Genç, horonun dayanışmanın sembolü olduğunu vurguladı. İki şehrin yöneticileri olarak vatandaşların bu tür buluşmalara daha kolay erişebilmesi adına ulaşım yatırımları yaptıklarını kaydeden Başkan, bölgeye hizmet etme konusundaki kararlılıklarını sürdüreceklerini açıkladı.Etkinliğe Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Arsin Kaymakamı Şule Demirtaş ve çok sayıda belediye başkanı ile ticaret odası temsilcisi katılarak bölgedeki kurumsal iş birliğinin önemini gözler önüne serdi.

## Sources

- [61SAAT — Başkan Genç: “Trabzon-Gümüşhane birliğini dünyaya göstermeliyiz”](https://www.61saat.com/baskan-genc-trabzon-gumushane-birligini-dunyaya-gostermeliyiz)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
