URTEGAD yeni yönetimini belirledi

1978 yılından bu yana faaliyet gösteren Uluslararası Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği, yeni yönetim kurulunu açıkladı. Dernek, medya mensuplarının mesleki standartlarını geliştirmeyi hedefliyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: URTEGAD yeni yönetimini belirledi
Temsili görsel · Studio_Iris / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • 1978 yılından bu yana faaliyet gösteren Uluslararası Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği, yeni yönetim kurulunu açıkladı.
  • Dernek, medya mensuplarının mesleki standartlarını geliştirmeyi hedefliyor.
  • Türk radyo ve televizyon sektörünün köklü meslek kuruluşlarından biri olan Uluslararası Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği (URTEGAD), yeni dönem yönetim kurulu üyelerini duyurdu.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

1978 yılından bu yana faaliyet gösteren Uluslararası Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği, yeni yönetim kurulunu açıkladı. Dernek, medya mensuplarının mesleki standartlarını geliştirmeyi hedefliyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 17.07.2026 18:30
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Türk radyo ve televizyon sektörünün köklü meslek kuruluşlarından biri olan Uluslararası Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği (URTEGAD), yeni dönem yönetim kurulu üyelerini duyurdu. 1978 yılında kurulan dernek, sektördeki sorunlara çözüm üretmek ve medya mensuplarının mesleki standartlarını yukarı taşımak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Kamu ve özel sektörden sunucular, spikerler, kanal koordinatörleri, gazeteciler ve akademisyenlerden oluşan geniş bir üye profiline sahip olan URTEGAD, ulusal ve uluslararası düzeyde radyo ve televizyon gazeteciliğini geliştirmeyi temel misyonu olarak tanımlıyor. Dernek, vizyonunu ise toplumsal sorumluluk projeleriyle farkındalık yaratmak üzerine kuruyor.

Yapılan açıklamaya göre derneğin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Müşaviri Erkan Tarhan başkanlığında; Ayşe Böhürler, Yusuf Özhan, Yücel Kılıçkaya, Özay Şendir, Mustafa Cantürk, Nil Gülsüm Gül Kurt, Faruk Demirel, Güngör Yavuzarslan, Aykut Burak Şimşek, Prof. Dr. Timur Gültekin, Eftal Orhan ve İsmail Ülker görev aldı. Yeni yönetim, sektördeki başarıları teşvik etmeye ve medya dünyasında profesyonel gelişimi desteklemeye devam edecek.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 3 olgu

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Uluslararası Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği (URTEGAD) 1978 yılında kurulmuştur.Kaynak 1
  2. URTEGAD, radyo ve televizyon sektöründeki mesleki standartları yükseltmeyi amaçlamaktadır.Kaynak 1
  3. Derneğin yeni yönetim kurulu Erkan Tarhan başkanlığında oluşturulmuştur.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    TRT HaberHaber kaynağı · 17.07.2026 18:19

    Uluslararası Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği kuruldu

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler