Hazırlık Kampında İlk Etap Tamamlandı
Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen ilk etap kampı, İstanbulspor ile oynanan hazırlık müsabakasıyla sona erdi. Karşılaşmanın 1-1 bitmesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, kamp döneminin fiziksel gelişim açısından oldukça faydalı olduğunu dile getirdi. Özellikle ciddi bir sakatlık yaşanmamasının memnuniyet verici olduğunu belirten İnan, yaklaşık 38 kişilik geniş bir kadroyla çalışarak genç yetenekleri gözlemleme imkanı bulduklarını ifade etti.
Transfer Süreci ve Finansal Kısıtlamalar
Yeni sezon kadro planlamasına değinen Selçuk İnan, transfer piyasasında aktif olduklarını ve çok sayıda futbolcuyla temas kurduklarını açıkladı. Bazı isimlerle anlaşma aşamasına gelindiğini belirten teknik adam, kulübün finansal toparlanma sürecinde olduğunu ve Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın desteğinin önemli olduğunu vurguladı. Ancak transfer sürecinin; harcama limitleri, transfer yasakları ve kadrodaki Türk oyuncu sayısı gibi kurallar nedeniyle zorlu bir seyir izlediğini belirtti. Limitleri aşmamak adına bazı oyuncularla yolların ayrılması gerektiğini de ekledi.
Hedef Daha Güçlü Bir Kadro
Geçen sezondan kalan oyuncuların şehre ve oyun sistemine aşina olmasını bir avantaj olarak gören İnan, önümüzdeki bir aylık sürede eksiklerin giderileceğini söyledi. Ligin oldukça zorlu geçeceğini öngören tecrübeli teknik adam, rakiplerden ziyade kendi performanslarına odaklandıklarını ve geçen yıla oranla daha hazır bir takım oluşturacaklarını belirtti.
Kocaelispor kafilesi, üç günlük dinlenme arasının ardından ikinci etap hazırlıklarını sürdürmek üzere Düzce Topuk Yaylası'nda bir araya gelecek.