Kurtdere Yaylası'nda temizlik seferberliği

Gümüşhane sınırlarında yer alan Kurtdere Yaylası'ndaki çevre kirliliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin müdahalesiyle giderildi. Başkan Ahmet Metin Genç'in talimatıyla bölge temizlendi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yerel Haberler +Trabzon
Temsili görsel: Kurtdere Yaylası'nda temizlik seferberliği
Temsili görsel · yoshitaka2 / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Gümüşhane sınırlarında yer alan Kurtdere Yaylası'ndaki çevre kirliliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin müdahalesiyle giderildi.
  • Başkan Ahmet Metin Genç'in talimatıyla bölge temizlendi.
  • Maçka ilçesi yakınlarında bulunan ve yoğun ilgi gören Kurtdere Yaylası'nda yaşanan çevre kirliliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin müdahalesiyle son buldu.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Gümüşhane sınırlarında yer alan Kurtdere Yaylası'ndaki çevre kirliliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin müdahalesiyle giderildi. Başkan Ahmet Metin Genç'in talimatıyla bölge temizlendi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 17.07.2026 14:38
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Maçka ilçesi yakınlarında bulunan ve yoğun ilgi gören Kurtdere Yaylası'nda yaşanan çevre kirliliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin müdahalesiyle son buldu. Gümüşhane İl Özel İdaresi sorumluluğundaki bölgede, çöp konteynerlerinin uzun süre boşaltılmaması nedeniyle biriken atıklar hem kötü kokuya hem de vatandaşların tepkisine yol açmıştı.

Hafta sonları piknik yapmak isteyen çok sayıda kişinin uğrak noktası olan yayladaki olumsuz tablo üzerine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç devreye girdi. Başkan Genç'in verdiği talimat doğrultusunda harekete geçen belediye ekipleri, idari olarak Gümüşhane sınırlarında yer almasına rağmen bölgeye intikal etti. Ekipler, yayla genelinde kapsamlı bir temizlik çalışması yürüterek biriken tüm atıkları topladı ve mesire alanını yeniden kullanıma uygun hale getirdi.

Yapılan hızlı müdahale bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılandı. Vatandaşlar, taleplerine duyarsız kalmayan Başkan Genç ve belediye personeline teşekkürlerini iletti. Bölge sakinleri, özellikle yaz aylarında yoğun kullanılan yaylalarda temizlik çalışmalarının daha düzenli ve sürekli bir şekilde yürütülmesi gerektiği yönündeki beklentilerini dile getirdi.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Maçka yakınlarındaki Kurtdere Yaylası'nda biriken çöpler çevre kirliliğine yol açtı.Kaynak 1
  2. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bölgenin temizlenmesi için talimat verdi.Kaynak 1
  3. Kurtdere Yaylası idari olarak Gümüşhane sınırları içerisinde yer almaktadır.Kaynak 1
  4. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yayladaki atıkları toplayarak alanı temizledi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    61SAATHaber kaynağı · 17.07.2026 14:28

    Ahmet Metin Genç talimatı verdi: Yaylalarda tek bir çöp bile kalmayacak!

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler