Gündem BM'den yapay zeka için küresel yönetişim çağrısı
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, yapay zeka teknolojisinin yönetimi konusunda uluslararası bir iş birliği çağrısı yaptı. Guterres, teknolojinin sadece belirli grupların tekelinde kalmaması gerektiğini belirtti.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, yapay zeka teknolojisinin yönetimi konusunda uluslararası bir iş birliği çağrısı yaptı.
- Guterres, teknolojinin sadece belirli grupların tekelinde kalmaması gerektiğini belirtti.
- Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, yapay zeka teknolojilerinin geleceğine dair önemli bir çağrıda bulundu.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, yapay zeka teknolojilerinin geleceğine dair önemli bir çağrıda bulundu. Guterres, yapay zekanın sadece belirli şirketlerin veya sınırlı sayıda ülkenin kontrolünde kalmaması gerektiğini ifade etti.
Teknolojinin tüm dünya tarafından şekillendirilmesi gerektiğini vurgulayan Guterres, bu alanda küresel bir yönetişim mekanizmasının kurulmasının zorunlu olduğunu belirtti. Bu yaklaşım, yapay zekanın kapsayıcı ve adil bir şekilde geliştirilmesini hedefliyor.