Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Gebiz Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, bölgedeki eczanelerin akşam saatlerinde kapanması nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşadıklarını belirterek yetkililerden destek bekliyor. Mahallede bulunan Gebiz Semt Polikliniği'nin 24 saat kesintisiz hizmet vermesine karşın, eczanelerin saat 18.00 itibarıyla kepenk indirmesi, gece saatlerinde ilaç ihtiyacı olan hastaları zor durumda bırakıyor.
30 kilometre yol gitmek zorunda kalıyorlar
Mahalle sakinleri, doktor tarafından reçete edilen ilaçları temin edebilmek için yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Serik ilçe merkezine veya Aksu ilçesine gitmek zorunda kaldıklarını ifade ediyor. Özellikle çocuk, yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan hastalar için bu durumun büyük bir mağduriyet yarattığı belirtiliyor. Vatandaşlar, gece yarısı ateşi yükselen bir bebeğin tedavisinin poliklinikte yapılmasına rağmen, ilaç alacak açık eczane bulunamadığı için ailelerin çaresiz kaldığını vurguluyor.
Muhtarlardan resmi başvuru
Gebiz Mahalle Muhtarı Muharrem Aktaş, bölgede dört eczane bulunduğunu ancak nöbet sisteminin uygulanmadığını belirtti. Aktaş, yerli ve yabancı turistlerin de yoğunluk oluşturduğu bölgede, sağlık hizmetlerinin aksamaması adına eczanelerin nöbetleşe çalışması gerektiğini ifade etti. Konuyla ilgili olarak çevre mahalle muhtarlarıyla birlikte imza toplayan mahalle sakinleri, çözüm taleplerini içeren dilekçeyi Serik Kaymakamlığı'na sundu. Mahalleli, özellikle aracı olmayan vatandaşların gece vakti uzak mesafelere gitmesinin hem maddi hem de manevi bir yük oluşturduğuna dikkat çekerek, Sağlık Müdürlüğü'nden acil bir düzenleme beklediklerini dile getirdi.