\n\n

Rojin Kabaiş dosyasında diatom testi talebi

Van'da şüpheli şekilde ölen Rojin Kabaiş'in babası, kızının boğulup boğulmadığını belirlemek için diatom testi istedi. Aile, cesette erkek DNA'sı bulunması ve akciğerde su olmamasını cinayet kanıtı olarak görüyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Rojin Kabaiş dosyasında diatom testi talebi
Temsili görsel · 652234 / Pixabay
⚡
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Van'da şüpheli şekilde ölen Rojin Kabaiş'in babası, kızının boğulup boğulmadığını belirlemek için diatom testi istedi.
  • Aile, cesette erkek DNA'sı bulunması ve akciğerde su olmamasını cinayet kanıtı olarak görüyor.
  • Van ilinde şüpheli koşullarda yaşamını yitiren Rojin Kabaiş vakasında yeni bir süreç başladı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Van'da şüpheli şekilde ölen Rojin Kabaiş'in babası, kızının boğulup boğulmadığını belirlemek için diatom testi istedi. Aile, cesette erkek DNA'sı bulunması ve akciğerde su olmamasını cinayet kanıtı olarak görüyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 17.07.2026 11:10
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Van ilinde şüpheli koşullarda yaşamını yitiren Rojin Kabaiş vakasında yeni bir süreç başladı. Genç kızın babası Nizamettin Kabaiş, ölümün kesin nedenini ortaya koymak adına diatom testi yapılması için resmi başvuruda bulundu. Avukat eşliğinde gerçekleştirilen bu girişim, olayın aydınlatılması açısından kritik bir önem taşıyor.

Adli tıp literatüründe sıkça kullanılan diatom testi, kişinin suda boğularak mı öldüğünü yoksa öldürülüp suya atıldığını mı belirlemeye yarar. Adli Tıp Kurumu'ndan alınan örnekler üzerinde yapılan bu inceleme, ölüm şekli hakkında somut deliller sunar. Ancak mevcut numunelerin analizi için yetersiz kalması durumunda, 'fethi kabir' olarak bilinen mezar açma işlemi gündeme gelebilecek.

Baba Kabaiş, ailesine yönelik sürekli tehdit mesajları geldiğini belirterek durumu sert bir dille eleştirdi. Dosyada yer alan bilgilere göre genç kızın cesedinde iki farklı erkek DNA'sına rastlandı. Buna rağmen resmi raporlarda Kabaiş'in akciğerlerinde suya rastlanmaması, aile tarafından cinayet bulgusu olarak nitelendiriliyor. Baba Kabaiş, olayın intihar olarak sunulmasına karşı çıkarak belirsizliğin giderilmesi için mezarın açılmaya hazır olduğunu vurguladı.

Soruşturma kapsamında Van Üniversitesi yönetimi ve güvenlik birimlerinin büyük ihmali olduğu iddia ediliyor. Aile, kızlarının haber verilmeksizin 17 saat boyunca bulunamamasını bu ihmallerin en büyüğü olarak görüyor. Öte yandan Adalet Bakanlığı'nın olay yerine telefon sinyal tespit cihazı gönderdiği öğrenildi. Bu cihazla o gece bölgede hangi telefonların sinyal verdiğinin belirlenmesi ve şüphelilerin ifadelerinin alınması planlanıyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Rojin Kabaiş'in babası diatom testi talep etti.Kaynak 1
  2. Diatom testi boğulma veya cinayet ayırt eder.Kaynak 1
  3. Örnekler yetersizse fethi kabir yapılacak.Kaynak 1
  4. Aile sürekli tehdit mesajları alıyor.Kaynak 1
  5. Cesette iki erkek DNA'sı bulundu.Kaynak 1
  6. Akciğerde su bulunmadığı raporlarda var.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    NTVHaber kaynağı · 17.07.2026 10:58

    Rojin Kabaiş soruşturmasında kritik gelişme: Diatom testi sırrı çözecek mi?

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.