United Havayolları, ekonomi sınıfı yolcularına daha konforlu bir seyahat deneyimi sunmak amacıyla yeni bir hizmet geliştirdiğini duyurdu. "Relax Row" adı verilen bu uygulama, 2027 yılında devreye alınacak ve yolcuların üç koltukluk bir sırayı, kalkış sonrası uzanıp dinlenebilecekleri bir kanepeye dönüştürmelerine imkan tanıyacak.
Şirket, bu konsepti ilk olarak 50 yeni Airbus A321XLR uçağında deneyecek. Bu uçaklarda orta koltuk tamamen boş bırakılacak ve yolcular, koridor ve pencere kenarı koltuklar arasında paylaşılan bir masaya dönüşen ekstra alanı kullanabilecek. United, bu seçeneğin ilerleyen dönemlerde diğer uçak modellerine de yayılabileceğini belirtti.
Yeni hizmet, United'ın Economy Plus sınıfında da sunulacak. Bu sınıfta, orta koltukta kimsenin oturmadığı bir sıra, yolcular arasında daha geniş bir dirsek ve bacak mesafesi sağlayacak şekilde tasarlanacak. United'ın ticari işler direktörü Andrew Nocella, bu yeniliklerin müşteriler tarafından çok beğenileceğine inandığını ifade etti.
United, bu adımla birlikte havayolu sektöründe konfor için ekstra ödeme yapmaya istekli yolcuları çekmeyi hedefliyor. Şirket, Avrupa'da Lufthansa ve Finnair gibi bazı havayollarının sunduğu boş orta koltuk seçeneklerini takip ederek, ABD'de bu tür bir hizmeti sunan tek havayolu olma iddiasını taşıyor.