Osteoartrit, özellikle ileri yaşlarda diz ve belde sıkça ağrıya yol açan bir eklem hastalığıdır. Hastalığın tedavisinde ilaç, fizyoterapi, egzersiz, cerrahi müdahale ve eklem içine enjeksiyon gibi çeşitli yöntemler kullanılmaktadır.
Fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı Dr. Demet Parlar, hyalüronik asit, PRP ve kortizon içeren enjeksiyonların bazı hastalarda geçici rahatlama sağladığını, ancak bu uygulamaların kalıcı bir çözüm sunmadığını belirtti.
Uzman, osteoartritte asıl başarının hastanın kilo vermesi, düzenli egzersiz yapması ve yaşam tarzını değiştirmesiyle elde edilebileceğini vurguladı. Enjeksiyonların bilimsel etkinliği konusunda ise fayda gösteren ve etkisiz olduğunu ortaya koyan çalışmaların bulunduğunu, araştırma kalitesinin ise değişken olduğunu ifade etti.