İstanbul Aile Vakfı Başkanı'na silahlı saldırı

İstanbul Aile Vakfı Başkanı Üner Karabıyık, eski bir çalışanı tarafından uğradığı saldırı sonucu yaralandı. Olayın ardından gözaltına alınan saldırgan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yaşam
Temsili görsel: İstanbul Aile Vakfı Başkanı'na silahlı saldırı
Temsili görsel · daschorsch / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • İstanbul Aile Vakfı Başkanı Üner Karabıyık, eski bir çalışanı tarafından uğradığı saldırı sonucu yaralandı.
  • Olayın ardından gözaltına alınan saldırgan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
  • İstanbul Aile Vakfı Başkanı Üner Karabıyık, Üsküdar'da katıldığı bir programın çıkışında eski vakıf çalışanı Hüsamettin A.'nın fiziki ve silahlı saldırısına maruz kaldı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

İstanbul Aile Vakfı Başkanı Üner Karabıyık, eski bir çalışanı tarafından uğradığı saldırı sonucu yaralandı. Olayın ardından gözaltına alınan saldırgan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 16.07.2026 17:07
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İstanbul Aile Vakfı Başkanı Üner Karabıyık, Üsküdar'da katıldığı bir programın çıkışında eski vakıf çalışanı Hüsamettin A.'nın fiziki ve silahlı saldırısına maruz kaldı. Saldırganın, vakıf uzmanlarının bir çocukla ilgili hazırladığı raporu gerekçe göstererek Karabıyık'ı hedef aldığı öğrenildi.

Olay öncesinde Hüsamettin A.'nın çeşitli resmi kurumlara asılsız şikayetlerde bulunduğu belirtildi. Saldırı sırasında silah kabzasıyla darp edilen Karabıyık'ın yaşadığı olayın ardından şüpheli Hüsamettin A. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen saldırgan, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelinin ifadesinde, vakıf tarafından hazırlanan raporlar nedeniyle davalık olduklarını öne sürdüğü kaydedildi.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. İstanbul Aile Vakfı Başkanı Üner Karabıyık, Üsküdar'da eski bir çalışan tarafından saldırıya uğradı.Kaynak 1
  2. Saldırgan Hüsamettin A., Karabıyık'ı silah kabzasıyla darp etti.Kaynak 1
  3. Hüsamettin A., vakfın bir çocuğun durumuyla ilgili rapor hazırlamasını gerekçe göstererek saldırıyı gerçekleştirdi.Kaynak 1
  4. Gözaltına alınan Hüsamettin A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah YaşamHaber kaynağı · 16.07.2026 16:42

    İstanbul Aile Vakfı Başkanına saldırı: Silah kabzasıyla darp edildi

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler