# Venezuela'da depremler ölüm ve yaralanma sayısını artırdı

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/1294/venezuela-da-depremler-olum-ve-yaralanma-sayisini-artirdi
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-07-01T07:00:00+03:00
- Modified: 2026-07-06T08:38:31+03:00
- Category: Dünya
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Venezuela'da depremler ölüm ve yaralanma sayısını artırdı, https://habersitesi.org/haber/1294/venezuela-da-depremler-olum-ve-yaralanma-sayisini-artirdi

## Summary

Depremler sonrası ölüm, yaralanma ve sağlık hizmetlerinde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Uzmanlar, can kaybının daha da artabileceği uyarısında bulunuyor.

## Verified facts

- Venezuela'da depremler sonrası en az 1.943 kişi hayatını kaybetti
- Aynı olayda 68.000 kişi kayıp olarak kayıtlara geçti
- Yaralı sayısı 10.571'e yükseldi
- Karakas bölgesinde 8 hastane hizmet dışı kaldı
- Karakas'taki çocuk hastanesinde yoğun bakımda aynı anda sadece dört çocuk tedavi edilebiliyor
- ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu, ölüm sayısının 10.000'i aşma olasılığının %44 olduğunu belirtti
- Venezuela Ulusal Meclisi Başkanı Jorge Rodríguez, bölgede 600'den fazla artçı deprem yaşandığını söyledi

## Article

Venezuela'da son depremler, ölüm ve yaralanma sayısında kayda değer artışa yol açtı. Resmi rakamlara göre en az 1.943 kişi hayatını kaybetti ve 68.000 kişi kayıp olarak bildirildi. Yaralıların sayısı ise 10.571'e ulaştı.Sağlık sistemi ise büyük bir baskı altında. Karakas bölgesinde sekiz hastane tamamen hizmet dışı kalırken, kalan sağlık kuruluşları binlerce yaralıyı karşılamakta zorlanıyor. Karakas'taki Dr. José Manuel de Los Ríos Çocuk Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesi, daha önce 10 çocuğa hizmet verirken, şimdi personel, ilaç ve solunum cihazı eksikliği nedeniyle aynı anda sadece dört çocuğu tedavi edebiliyor.ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu, ölüm sayısının 10.000'i aşma ihtimalinin %44 olduğunu açıkladı. Ayrıca Venezuela Ulusal Meclisi Başkanı Jorge Rodríguez, bölgede 600'den fazla artçı depremin gerçekleştiğini belirtti.Uzmanlar, sağlık sistemindeki aksaklıkların can kaybını daha da artırabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

## Sources

- [Hürriyet Dünya — Venezuela sokakları ölüm kokuyor](https://www.hurriyet.com.tr/dunya/venezuela-sokaklari-olum-kokuyor-43224598)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
