Esenyurt'ta silahlı saldırı: Yaşlı adam hedef alındı

İstanbul Esenyurt'ta evinden çıkan yaşlı bir adam, kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Hastaneye kaldırılan yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yaşam
Temsili görsel: Esenyurt'ta silahlı saldırı: Yaşlı adam hedef alındı
Temsili görsel · Alexas_Fotos / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • İstanbul Esenyurt'ta evinden çıkan yaşlı bir adam, kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.
  • Hastaneye kaldırılan yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.
  • İstanbul'un Esenyurt ilçesinde sabah saatlerinde korku dolu anlar yaşandı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

İstanbul Esenyurt'ta evinden çıkan yaşlı bir adam, kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Hastaneye kaldırılan yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 16.07.2026 14:37
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde sabah saatlerinde korku dolu anlar yaşandı. Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan bir sitenin önünde evinden çıkan yaşlı bir adam, kimliği henüz belirlenemeyen bir saldırganın hedefi oldu. Silahlı saldırı sonucunda yaralanan vatandaş, çevredeki insanların yardımıyla ilk müdahalesi yapıldıktan sonra sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edildi.

Olayın ardından saldırgan hızla bölgeden kaçarak izini kaybettirdi. Polis ekipleri, şüphelinin yakalanması için geniş çaplı bir çalışma başlattı. Hastanede tedavi altına alınan yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Saldırının arka planına dair dikkat çeken iddialar ortaya atıldı. Yaralının yakınları, saldırıdan bir gün önce aile bireylerinin telefonla tehdit edildiğini öne sürdü. Yaralının bir yakını, saldırganların asıl hedefinin kendisi olduğunu iddia ederek 'Beni vurmaya geldiler' ifadesini kullandı. Yaşanan şiddet olayı, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Emniyet güçleri, görüntüleri inceleyerek saldırganın kimliğini tespit etmeye çalışıyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. İstanbul Esenyurt'ta evinden çıkan yaşlı bir adam silahlı saldırıya uğradı.Kaynak 1
  2. Saldırgan olay yerinden koşarak uzaklaştı.Kaynak 1
  3. Yaralanan adam hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.Kaynak 1
  4. Saldırı öncesinde yaralının ailesinin telefonla tehdit edildiği iddia edildi.Kaynak 1
  5. Saldırı anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah YaşamHaber kaynağı · 16.07.2026 14:21

    Esenyurt’ta dehşet anları! Evinden çıkan yaşlı adam kurşun yağmuruna tutuldu: 'Beni vurmaya geldiler'

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler