İstanbul'da Beykoz Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturmada yeni bir aşamaya geçildi. Eski Belediye Başkanı Alaattin Köseler dönemindeki faaliyetleri mercek altına alan savcılık, elde edilen yeni deliller ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan kişilerin ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı genişletti.
Soruşturmanın ikinci dalgası kapsamında 8 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Firari durumda bulunan 2 şüphelinin yakalanması için emniyet güçlerinin çalışmaları titizlikle devam ediyor.
Daha önce gerçekleştirilen ilk operasyonda da Alaattin Köseler'in aralarında bulunduğu çok sayıda kişi hakkında işlem yapılmıştı. Söz konusu soruşturma dosyası; rüşvet, irtikap ve ihalelere fesat karıştırma gibi ciddi usulsüzlük iddialarını içeriyor. Savcılık makamı, elde edilen yeni bilgiler ışığında olayın tüm boyutlarını aydınlatmak amacıyla soruşturmayı derinleştirerek sürdürüyor.