Gündem Bayburt'a dev sulama yatırımı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bayburt'ta hayata geçirilecek Kırklartepe Barajı Sulaması projesinin detaylarını paylaştı. 2,4 milyar liralık yatırımla binlerce dekar arazi modern sulama ile buluşacak.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bayburt'ta hayata geçirilecek Kırklartepe Barajı Sulaması projesinin detaylarını paylaştı.
- 2,4 milyar liralık yatırımla binlerce dekar arazi modern sulama ile buluşacak.
- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bayburt'un tarımsal potansiyelini artıracak yeni bir yatırım projesini duyurdu.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bayburt'un tarımsal potansiyelini artıracak yeni bir yatırım projesini duyurdu. Kırklartepe Barajı Sulaması projesi kapsamında, bölgedeki 57 bin 700 dekar verimli tarım arazisi modern sulama sistemlerine kavuşturulacak.
Bakan Yumaklı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 2,4 milyar liralık bütçeyle hayata geçirilecek bu girişimin ülke ekonomisine yıllık 520 milyon lira tutarında ek gelir sağlayacağını belirtti. Bölge çiftçisi için büyük önem taşıyan projenin, tarımsal verimliliği artırarak yerel kalkınmayı desteklemesi hedefleniyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Bayburt'taki tarımsal üretimin daha bereketli hale gelmesi bekleniyor.