İran Devrim Rehberi'nin Başdanışmanı Velayeti, Hürmüz Boğazı'nın tamamen İran'a ait olduğunu açıkladı. Dünyadaki hiçbir gücün bu bölgeyi İran'ın egemenliğinden alamayacağını vurguladı. Velayeti, boğazın 40 günlük savaşın değerli bir kazanımı olarak Hameney'in emriyle İran'a katıldığını dile getirdi.
İranlı yetkili Hürmüz Boğazı'nın egemenliğine vurgu yaptı
İran liderinin başdanışmanı Velayeti, Hürmüz Boğazı'nın İran'a ait olduğunu ve hiçbir gücün bunu değiştiremeyeceğini belirtti. Boğazın 40 günlük savaş sonucunda kazanıldığı ifade edildi.
- İran liderinin başdanışmanı Velayeti, Hürmüz Boğazı'nın İran'a ait olduğunu ve hiçbir gücün bunu değiştiremeyeceğini belirtti.
- Boğazın 40 günlük savaş sonucunda kazanıldığı ifade edildi.
- İran Devrim Rehberi'nin Başdanışmanı Velayeti, Hürmüz Boğazı'nın tamamen İran'a ait olduğunu açıkladı.
Bu haber ne anlatıyor?
İran liderinin başdanışmanı Velayeti, Hürmüz Boğazı'nın İran'a ait olduğunu ve hiçbir gücün bunu değiştiremeyeceğini belirtti. Boğazın 40 günlük savaş sonucunda kazanıldığı ifade edildi.
Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Öne çıkan doğrulanmış bilgiler
Başvurulan kaynaklar
-
1
TRT HaberHaber kaynağı · 16.07.2026 08:48Kaynağı aç ↗
İran lideri Hamaney'in Başdanışmanı: Hürmüz Boğazı İran'a aittir, hiçbir güç İran'ın egemenliğinden alamaz
Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.