Yaylada ayı saldırısı: Bir düve telef oldu

Giresun'un Eynesil ilçesinden yaylaya çıkan çobanlar, bölgede artan ayı saldırıları nedeniyle büyük tedirginlik yaşıyor. Saldırı sonucu bir düve telef olurken, çobanlar sürülerinin güvenliği için endişeli.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yerel Haberler +Trabzon
Temsili görsel: Yaylada ayı saldırısı: Bir düve telef oldu
Temsili görsel · R_Winkelmann / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Giresun'un Eynesil ilçesinden yaylaya çıkan çobanlar, bölgede artan ayı saldırıları nedeniyle büyük tedirginlik yaşıyor.
  • Saldırı sonucu bir düve telef olurken, çobanlar sürülerinin güvenliği için endişeli.
  • Giresun'un Eynesil ilçesinden hayvanlarını otlatmak amacıyla Kaşdibi Yaylası'na çıkan çobanlar, bölgede yaşanan ayı saldırılarıyla karşı karşıya kaldı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Giresun'un Eynesil ilçesinden yaylaya çıkan çobanlar, bölgede artan ayı saldırıları nedeniyle büyük tedirginlik yaşıyor. Saldırı sonucu bir düve telef olurken, çobanlar sürülerinin güvenliği için endişeli.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 15.07.2026 11:34
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Giresun'un Eynesil ilçesinden hayvanlarını otlatmak amacıyla Kaşdibi Yaylası'na çıkan çobanlar, bölgede yaşanan ayı saldırılarıyla karşı karşıya kaldı. Eski mermer ocağı mevkiinde hayvanlarını otlatan çoban İbrahim Topal, ayılar tarafından parçalandığı değerlendirilen bir düvenin leşiyle karşılaştı.

Bölgede hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, son günlerde ayıların yaylada yoğun bir şekilde görüldüğünü ve ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti. Yaşanan olay sonrası büyük bir korku yaşadıklarını ifade eden İbrahim Topal, geceleri uyuyamadıklarını ve sürülerinin sürekli tehlike altında olduğunu dile getirdi. Topal, köpeklerinin havlaması sayesinde ayıların bölgeye yaklaştığını fark edebildiklerini, ancak durumun giderek daha tehlikeli bir hal aldığını vurguladı.

Ayıların kendi sürüsünü de hedef aldığını belirten çobanlar, yaylada hayvancılık faaliyetlerini sürdürmenin zorlaştığını ifade ediyor. Bölgedeki üreticiler, hayvanlarını korumak için sürekli tetikte beklediklerini ve yetkililerin bu konuda önlem almasını beklediklerini belirtiyor. Yayla sakinleri, ayıların yerleşim alanlarına ve sürülere olan yakınlığının büyük bir güvenlik sorunu yarattığı konusunda hemfikir.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 3 olgu

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Giresun'un Eynesil ilçesinden gelen çoban İbrahim Topal, Kaşdibi Yaylası'nda parçalanmış bir düve buldu.Kaynak 1
  2. Bölgedeki çobanlar, son günlerde ayıların yaylada sıkça görüldüğünü ve hayvanları için tehlike oluşturduğunu belirtti.Kaynak 1
  3. Çoban İbrahim Topal, ayıların sürüsüne yaklaştığını ve köpekleri sayesinde durumu fark edebildiklerini ifade etti.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    61SAATHaber kaynağı · 15.07.2026 11:26

    Yaylada korkutan saldırı! Düve telef oldu

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler