Dünya Kupası'nda heyecan dolu bir karşılaşmaya sahne olan Norveç ve Fildişi Sahili mücadelesi, izleyenlere büyük bir rekabet sundu. Maçın ilk yarısında kontrolü elinde tutan Norveç, 40. dakikada sahneye çıkan Antonio Nusa'nın şık vuruşuyla öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlanırken, ikinci yarıda Fildişi Sahili beraberlik için baskısını artırdı.
Mücadelenin 74. dakikasında Amad Diallo, Pepe ile gerçekleştirdiği verkaç sonrasında rakip savunmayı geçerek topu ağlarla buluşturdu ve skora denge getirdi. Maçın son bölümlerine girilirken her iki takım da galibiyet için ataklarını sıklaştırdı. 85. dakikada sahneye çıkan yıldız oyuncu Erling Haaland, takımını yeniden öne geçiren golü kaydetti. Bu golle birlikte turnuvadaki gol sayısını 5'e yükselten Haaland, Norveç'in galibiyetinde kilit rol oynadı.
Karşılaşmayı 2-1 kazanan Norveç, bu kritik galibiyetle Dünya Kupası'nda son 16 turuna kalmayı garantiledi. Fildişi Sahili ise sergilediği mücadeleye rağmen turnuvaya veda etmek durumunda kaldı.





