Sivasspor'a transfer yasağı; Konyaspor'dan savunmaya takviye

Sivasspor, FIFA tarafından verilen üç dönemlik transfer yasağı ile karşı karşıya kaldı. Konyaspor ise Flamengo'dan genç stoper Joao Pedro Da Mata'yı renklerine bağladı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Sivasspor'a transfer yasağı; Konyaspor'dan savunmaya takviye
Temsili görsel · Pexels / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Sivasspor, FIFA tarafından verilen üç dönemlik transfer yasağı ile karşı karşıya kaldı.
  • Konyaspor ise Flamengo'dan genç stoper Joao Pedro Da Mata'yı renklerine bağladı.
  • Süper Lig ekiplerinden Sivasspor, FIFA'nın 14 Temmuz 2026 tarihli kararı doğrultusunda ciddi bir yaptırımla karşılaştı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Sivasspor, FIFA tarafından verilen üç dönemlik transfer yasağı ile karşı karşıya kaldı. Konyaspor ise Flamengo'dan genç stoper Joao Pedro Da Mata'yı renklerine bağladı.

2 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 14.07.2026 17:58
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Süper Lig ekiplerinden Sivasspor, FIFA'nın 14 Temmuz 2026 tarihli kararı doğrultusunda ciddi bir yaptırımla karşılaştı. Kırmızı-beyazlı kulübe, mevcut dosyaların çözüme kavuşturulmaması nedeniyle üç dönem boyunca transfer yasağı getirildi. Bu kararla birlikte kulübün FIFA nezdindeki yasaklı dosya sayısı üçe yükselmiş oldu. Sivasspor yönetimi, söz konusu borç ve uyuşmazlıkları gidermediği sürece yeni oyuncu tescili yapamayacak.

Ligin bir diğer temsilcisi Konyaspor ise kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Yeşil-beyazlı ekip, Flamengo forması giyen 20 yaşındaki Brezilyalı stoper Joao Pedro Da Mata ile üç yıllık anlaşma sağladı. Konyaspor Müzesi'nde düzenlenen imza törenine Futbol Şube Sorumlusu Ali Camgöz katıldı. Brezilya alt yaş milli takımlarında da görev yapan genç savunmacı, yeni takımında 41 numaralı formayı terletecek. Kulüpten yapılan açıklamada, oyuncuya başarı dileklerinde bulunuldu.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

2kaynak · 4 olgu

2 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. FIFA, 14 Temmuz 2026 tarihinde Sivasspor'a üç dönem transfer yasağı getirdi.Kaynak 1
  2. Sivasspor'un FIFA nezdindeki transfer yasağı bulunan dosya sayısı üçe ulaştı.Kaynak 1
  3. Konyaspor, Flamengo'dan 20 yaşındaki stoper Joao Pedro Da Mata ile üç yıllık sözleşme imzaladı.Kaynak 2
  4. Joao Pedro Da Mata, Konyaspor'da 41 numaralı formayı giyecek.Kaynak 2

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    CNN TürkHaber kaynağı · 14.07.2026 16:06

    Sivasspor'a 3 dönem transfer yasağı geldi

    Kaynağı aç ↗
  2. 2
    Habertürk SporHaber kaynağı · 14.07.2026 16:20

    Konyaspor'dan transfer!

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler