Adlıhan Dere TESK başkanvekilliğinden ayrıldı

Antalya Esnaf Odası Başkanı Adlıhan Dere, TESK seçimlerinde rakip adayı desteklediği için görevinden istifa etti. Eylüldeki genel kurulda Bendevi Palandöken ile Mehmet Yiğiner yarışacak.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Adlıhan Dere TESK başkanvekilliğinden ayrıldı
Temsili görsel · Pexels / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Antalya Esnaf Odası Başkanı Adlıhan Dere, TESK seçimlerinde rakip adayı desteklediği için görevinden istifa etti.
  • Eylüldeki genel kurulda Bendevi Palandöken ile Mehmet Yiğiner yarışacak.
  • Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'ndaki başkanlık yarışı hareketlilik devam ediyor.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Antalya Esnaf Odası Başkanı Adlıhan Dere, TESK seçimlerinde rakip adayı desteklediği için görevinden istifa etti. Eylüldeki genel kurulda Bendevi Palandöken ile Mehmet Yiğiner yarışacak.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 14.07.2026 15:43
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'ndaki başkanlık yarışı hareketlilik devam ediyor. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, önemli bir karar alarak görevinden ayrıldı. Dere, konfederasyondaki genel başkan vekilliği görevini bıraktığını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre istifanın temel sebebi eylül ayında yapılacak seçimler. Dere, TŞOF Genel Başkanı Mehmet Yiğiner'e destek verme kararı aldığını belirtti. Bu destek nedeniyle TESK Genel Başkan Vekilliği görevinden ayrılmayı tercih etti. Dere, kararını 14 Temmuz itibarıyla resmiyete döktü.

Batı Akdeniz bölgesinden de yoğun bir destek geldi. Antalya, Isparta ve Burdur esnaf odaları birlik başkanları ortak bir adım attı. Bu üç ilin temsilcileri, Mehmet Yiğiner'i ziyaret ederek desteklerini iletti. Ziyarette Yiğiner'e tam destek mesajı verildi.

TESK seçim süreci kapsamında federasyon ve birlik seçimleri tamamlanmıştı. 81 ildeki birliklerin seçimleri mayıs sonunda bitti. Haziran ayında federasyon seçimleri yapıldı. Şimdi gözler eylüldeki genel kurula çevrildi. Genel kurulda 735 delege oy kullanacak.

Seçimde iki isim yarışacak. 2007 yılından bu yana görev yapan mevcut Genel Başkan Bendevi Palandöken yeniden aday. Karşısında ise TŞOF Genel Başkanı Mehmet Yiğiner yarışacak. Yiğiner, destek ziyaretleri için teşekkür ederek birlik mesajı verdi.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Adlıhan Dere TESK genel başkan vekilliğinden istifa etti.Kaynak 1
  2. Dere, Mehmet Yiğiner'i desteklemek için istifa etti.Kaynak 1
  3. TESK genel kurulu eylül ayında yapılacak.Kaynak 1
  4. Bendevi Palandöken 2007'den beri genel başkan.Kaynak 1
  5. Mehmet Yiğiner genel başkan adayı oldu.Kaynak 1
  6. Yiğiner TŞOF genel başkanıdır.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    CNN TürkHaber kaynağı · 14.07.2026 15:43

    Adlıhan Dere, TESK seçimi için genel başkan vekilliğinden istifa etti

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler