# Türkiye'de bazı kişi ve kuruluşlara mal varlığı dondurulması

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/10284/turkiye-de-bazi-kisi-ve-kuruluslara-mal-varligi-dondurulmasi
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-07-14T09:16:00+03:00
- Modified: 2026-07-14T09:43:13+03:00
- Category: Gündem
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Türkiye'de bazı kişi ve kuruluşlara mal varlığı dondurulması, https://habersitesi.org/haber/10284/turkiye-de-bazi-kisi-ve-kuruluslara-mal-varligi-dondurulmasi

## Summary

Hazine ve Maliye Bakanlığı, terörizmin finansmanı suçu kapsamında bazı kişi ve kuruluşların mal varlığını dondurma kararı aldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

## Verified facts

- Hazine ve Maliye Bakanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
- FETÖ/PDY bağlantılı 3 gerçek kişinin mal varlığı donduruldu.
- FETÖ/PDY bağlantılı 3 kuruluşun mal varlığı donduruldu.
- DHKP/C bağlantılı 3 gerçek kişinin mal varlığı donduruldu.
- Hilal Kalyoncu, Celil Kalyoncu ve Doğan Ertuğrul listeye girdi.
- Kalyon Inc. ve iki dernek tüzel kişi olarak belirlendi.
- Ali Ercan Gökoğlu, Zeliha Koyupinar ve Erdal Gökoğlu dahil edildi.
- Suriye uyruklu Omar Alwaki'nin mal varlığı dondurulması kaldırıldı.

## Article

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında yeni bir karar aldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Türkiye'de bulunan bazı mal varlıkları donduruldu. Bu işlem, terörün finansmanı suçuyla ilgili makul sebepler bulunan şahıslara yönelik uygulandı. FETÖ/PDY bağlantılı olduğu tespit edilen Hilal Kalyoncu, Celil Kalyoncu ve Doğan Ertuğrul adlı gerçek kişilerin varlıkları donduruldu. Aynı örgütle bağlantılı Kalyon Inc., International Journalists Association eV. ve Free Journalists Association isimli üç kuruluş da karara dahil edildi. DHKP/C terör örgütü bağlantılı Ali Ercan Gökoğlu, Zeliha Koyupinar ve Erdal Gökoğlu'nun Türkiye'deki mal varlıkları da bu kapsamda donduruldu. Bakanlık ayrıca bir kararın kaldırılmasına da gidildi. Suriye uyruklu Omar Alwaki hakkında uygulanan mal varlığının dondurulması kararı, ilgili sebeplerin ortadan kalkması üzerine iptal edildi. Bu gelişmeler de Resmi Gazete üzerinden duyuruldu.

## Sources

- [TRT Haber — Bazı kişi ve kuruluşların Türkiye'deki mal varlıkları donduruldu](https://www.trthaber.com/haber/ekonomi/bazi-kisi-ve-kuruluslarin-turkiyedeki-mal-varliklari-donduruldu-951137.html)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
