# Trump'tan İran açıklaması: Pişman değilim

- Canonical URL: http://habersitesi.org/haber/61933/trump-tan-iran-aciklamasi-pisman-degilim
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-09-11T05:36:58+03:00
- Modified: 2026-09-11T09:49:39+03:00
- Category: Dünya
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Trump'tan İran açıklaması: Pişman değilim, http://habersitesi.org/haber/61933/trump-tan-iran-aciklamasi-pisman-degilim

## Summary

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a yönelik askeri hamlelerinden pişmanlık duymadığını belirtti. İran'ın nükleer silah edinmesini engellediğini savunan Trump, gerilimin seçim sonrası biteceğini ifade etti.

## Verified facts

- Donald Trump, İran'a karşı başlattığı askeri süreçten pişmanlık duymadığını açıkladı.
- Trump, İran'ın nükleer silah edinmesi durumunda ABD şehirlerini hedef alabileceğini iddia etti.
- ABD Başkanı, İran ile yaşanan gerilimin Kasım ayındaki ara seçimlerin ardından sona ereceğini öngörüyor.
- Trump, İran'ın nükleer kapasitesini engellediği için destekçilerinin gurur duyduğunu savundu.

## Article

ABD Başkanı Donald Trump, katıldığı bir televizyon programında İran ile yaşanan gerilime dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu. İran'a karşı başlatılan askeri sürece dair pişmanlık duymadığını vurgulayan Trump, benzer bir durumun tekrar yaşanması halinde aynı kararları alacağını ifade etti.İran'ın nükleer kapasitesini yok ettiğini savunan Trump, aksi bir senaryoda Tahran yönetiminin nükleer silahlara sahip olacağını ve bu silahları kullanmaktan çekinmeyeceğini öne sürdü. Trump, bu durumun gerçekleşmesi halinde İran'ın sadece Orta Doğu'yu değil, doğrudan ABD şehirlerini de hedef alabileceği uyarısında bulundu.Kasım ayında gerçekleştirilecek ara seçimlere de değinen ABD Başkanı, İran ile yaşanan mevcut gerilimin seçim sürecinin ardından sona ereceğini yineledi. Destekçilerinin bu politikadan memnun olduğunu belirten Trump, Demokratların ise İran'ın nükleer silah edinmesine göz yumacağını iddia etti. Trump, kendi yönetimi altında İran'ın nükleer silaha sahip olmasına asla izin verilmeyeceğinin altını çizdi.Trump'ın açıklamaları, bölgedeki tansiyonun yüksek olduğu bir dönemde ABD'nin dış politika stratejisine dair önemli ipuçları barındırıyor. Başkan, İran'ın nükleer hedeflerine ulaşmasını engellemenin ulusal güvenlik açısından kritik bir başarı olduğunu savunarak, kamuoyundaki huzursuzluk iddialarını reddetti.

## Sources

- [Sabah Dünya — Trump'tan çarpıcı açıklama: Savaş başlattığım için pişman değilim](https://www.sabah.com.tr/dunya/trumptan-carpici-aciklama-savas-baslattigim-icin-pisman-degilim-7658571)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See http://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
