# Girne açıklarındaki feribot faciasında can kaybı arttı

- Canonical URL: http://habersitesi.org/haber/57577/girne-aciklarindaki-feribot-faciasinda-can-kaybi-artti
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-09-05T14:01:10+03:00
- Modified: 2026-09-05T14:01:10+03:00
- Category: Gündem
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Girne açıklarındaki feribot faciasında can kaybı arttı, http://habersitesi.org/haber/57577/girne-aciklarindaki-feribot-faciasinda-can-kaybi-artti

## Summary

Girne'den Mersin'e seyir halindeyken batan feribottaki arama çalışmalarında can kaybı 13'e ulaştı. Kayıp 15 kişiyi bulmak için yürütülen operasyonlar altıncı gününde devam ediyor.

## Verified facts

- KKTC'nin Girne kentinden Mersin'e giden Filo Jet feribotu 31 Ağustos'ta alabora oldu.
- Feribot kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 13'e yükseldi.
- Kayıp 15 yolcuyu arama çalışmaları altıncı gününde devam ediyor.
- Arama çalışmalarına TCG Işın ve TCG Alemdar gemileri destek veriyor.
- Gemi faciasıyla ilgili yürütülen soruşturmada 9 görevli tutuklandı.

## Article

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Girne kentinden Mersin'in Taşucu Limanı'na gitmek üzere yola çıkan Filo Jet isimli yolcu feribotunun 31 Ağustos tarihinde alabora olması sonucu meydana gelen faciada acı bilanço ağırlaşıyor. KKTC Başbakanı Ünal Üstel, bölgede yürütülen arama kurtarma çalışmaları sırasında bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını ve toplam can kaybının 13'e yükseldiğini açıkladı.Kazanın ardından denizde kaybolan 15 yolcunun bulunması için başlatılan yoğun arama kurtarma faaliyetleri altıncı gününde aralıksız devam ediyor. Türkiye ile koordineli bir şekilde yürütülen çalışmalara TCG Işın ve TCG Alemdar gemileri de su altı incelemeleriyle destek veriyor. Ekipler, bölgedeki zorlu koşullara rağmen kayıp kişilere ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.KKTC tarihinin en büyük deniz kazalarından biri olarak kayıtlara geçen olayla ilgili başlatılan adli soruşturma da derinleştiriliyor. Soruşturma kapsamında, aralarında gemi kaptanının da bulunduğu 9 görevli hakkında tutuklama kararı verildiği bildirildi. Yetkililer, hem arama kurtarma operasyonlarının hem de kazanın nedenlerine ilişkin hukuki sürecin titizlikle takip edildiğini vurguluyor. Bölgedeki deniz trafiği ve hava koşullarının elverdiği ölçüde genişletilen arama alanlarında, kayıp yolcuların bulunması için tüm imkanlar seferber edilmiş durumda.

## Sources

- [NTV — Girne'deki feribot faciasında can kaybı 13 oldu](https://www.ntv.com.tr/turkiye/girnedeki-feribot-faciasinda-can-kaybi-13-oldu-1740488)
- [CNN Türk — SON DAKİKA | Girne'deki faciada can kaybı 13'e yükseldi](https://www.cnnturk.com/turkiye/son-dakika-girnedeki-faciada-can-kaybi-13e-yukseldi-3463117)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See http://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
