A Haber kanalında uzun yıllar üst düzey görevlerde bulunan Abdulhalik Çimen, Türkiye'nin yakın geçmişine ışık tutan Bir Daha Asla isimli kitabını okuyucuların beğenisine sundu. Turkuvaz Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan eser, ülkenin son 25 yılına dair önemli bir dönemeçte yaşananları birinci ağızdan aktarıyor.
Yazar, kitabında özellikle MİT krizi, 17-25 Aralık süreci ve 15 Temmuz darbe girişimi gibi kritik dönemlerde medyanın tutumunu ve yaşananları kendi gözlemleriyle ele alıyor. Çimen, eserini kaleme alırken gerçek kişilere ve belgeli yayınlara dayanan bir anlatım tarzını benimsediğini ifade ediyor. Kitabın temel amacı, geçmişte yaşanan zorlu süreçlerin bir daha tekrarlanmaması adına toplumsal bir hafıza oluşturmak ve tarihe not düşmek olarak tanımlanıyor.
Bir Daha Asla, sadece kişisel bir anı kitabı olmanın ötesinde, Türkiye'nin demokrasi mücadelesinde medyanın rolünü ve o dönemde yaşanan dezenformasyon süreçlerini de irdeleyen bir belge niteliği taşıyor. Yazar, Turkuvaz Medya ve A Haber'in o süreçlerde maruz kaldığı saldırıları ve verilen mücadeleyi de kendi tanıklıklarıyla okuyucuya aktarıyor. Türkiye tarihini daha yakından anlamak isteyenler için hazırlanan eser, yaşanan olayların perde arkasını belgelerle ortaya koymayı hedefliyor.