Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını korumak amacıyla 2026 yılının ilk yedi ayında yoğun bir denetim süreci yürüttü. Kent genelindeki gıda işletmelerinde gerçekleştirilen 3 bin 280 denetimde; üretim süreçleri, hijyen koşulları, ürünlerin son tüketim tarihleri ve muhafaza şartları titizlikle incelendi.
Denetimler kapsamında laboratuvar ortamında analiz edilmek üzere 185 numune alındı. Yapılan incelemeler sonucunda 144 numunenin uygun olduğu belirlenirken, 21 numunenin uygunsuz olduğu tespit edildi. Analiz süreci devam eden 20 numune ile ilgili çalışmalar ise sürüyor. Taklit ve tağşiş yaptığı saptanan işletmeler hakkında yasal işlem başlatılarak uygunsuz ürünler piyasadan toplatıldı.
Kurallara aykırı faaliyet gösterdiği belirlenen 69 işletmeye toplam 9 milyon 952 bin 338 lira tutarında idari para cezası uygulandı. Yetkililer, rutin kontrollerin yanı sıra Alo 174 Gıda Hattı ve CİMER üzerinden gelen başvuruların da değerlendirilerek denetimlerin aralıksız devam edeceğini bildirdi.