# Güney Kore ve Japonya'dan teknoloji odaklı savunma iş birliği

- Canonical URL: http://habersitesi.org/haber/257/guney-kore-ve-japonya-dan-teknoloji-odakli-savunma-is-birligi
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-06-28T16:18:00+03:00
- Modified: 2026-07-06T01:54:29+03:00
- Category: Teknoloji
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Güney Kore ve Japonya'dan teknoloji odaklı savunma iş birliği, http://habersitesi.org/haber/257/guney-kore-ve-japonya-dan-teknoloji-odakli-savunma-is-birligi

## Summary

Güney Kore ve Japonya savunma bakanları Seul'de bir araya gelerek teknoloji alanında ortaklık kararı aldı. İki ülke bölgesel barış ve nükleer silahsızlanma konularında mutabık kaldı.

## Verified facts

- Güney Kore Savunma Bakanı Ahn Gyu-back ve Japon mevkidaşı Koizumi Şinciro Seul'de bir araya geldi.
- İki ülke yapay zeka ve ileri teknoloji alanlarında iş birliğini artırma kararı aldı.
- Taraflar Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılması konusundaki taahhütlerini yineledi.
- Güney Kore, Japonya ve ABD arasındaki üçlü savunma iş birliğinin sürdürülmesi kararlaştırıldı.

## Article

Güney Kore ve Japonya, savunma alanındaki ilişkilerini güçlendirmek amacıyla stratejik bir adım attı. Başkent Seul'de gerçekleşen görüşmede, Güney Kore Savunma Bakanı Ahn Gyu-back ve Japon mevkidaşı Koizumi Şinciro bir araya geldi. İki bakan, özellikle yapay zeka ve ileri bilim teknolojileri konularında ortak çalışma yürütme kararı aldı.Görüşmelerde sadece teknolojik iş birliği değil, bölgesel güvenlik konuları da masaya yatırıldı. Taraflar, Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan tamamen arındırılması ve bölgede kalıcı barışın tesisi konusundaki kararlılıklarını vurguladı. Ayrıca, Güney Kore ve Japonya'nın ikili koordinasyonlarının yanı sıra ABD ile birlikte yürüttükleri üçlü savunma iş birliği mekanizmasının devam ettirilmesi konusunda da tam mutabakat sağlandı. Bu görüşme, iki ülke arasındaki savunma diplomasisinin geleceği açısından önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

## Sources

- [Cumhuriyet Teknoloji — Güney Kore ve Japonya, yapay zeka ve ileri teknolojide işbirliği yapacak](https://www.cumhuriyet.com.tr/bilim-teknoloji/guney-kore-ve-japonya-yapay-zeka-ve-ileri-teknolojide-isbirligi-yapacak-2516207)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See http://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
