# Şuhut'ta taze fasulye hasadı hareketliliği

- Canonical URL: http://habersitesi.org/haber/23452/suhut-ta-taze-fasulye-hasadi-hareketliligi
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-07-29T14:03:00+03:00
- Modified: 2026-07-29T15:51:43+03:00
- Category: Yaşam
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Şuhut'ta taze fasulye hasadı hareketliliği, http://habersitesi.org/haber/23452/suhut-ta-taze-fasulye-hasadi-hareketliligi

## Summary

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde taze fasulye hasadı yoğun bir tempoyla devam ediyor. Üreticiler ve işçiler, verimli geçen sezonun ardından ürünlerini piyasaya sunuyor.

## Verified facts

- Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde taze fasulye hasadı başladı.
- İlçede yaklaşık 3 bin 500 dekar alanda fasulye üretimi yapılıyor.
- Dekar başına ortalama 2 bin 500 kilogram verim elde ediliyor.
- Taze fasulyenin kilogram fiyatı tarlada 50 ile 60 TL arasında değişiyor.
- Tarım işçileri sabah 07.30'dan akşam 18.00'e kadar günlük bin TL yevmiye ile çalışıyor.

## Article

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Şuhut'ta, taze fasulye hasadı dönemi başladı. Sabahın erken saatlerinde tarlalara giren işçiler, kavurucu sıcaklara rağmen gün boyu süren yoğun bir çalışma yürütüyor. Bölgedeki Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dahil olan 3 bin 500 dekar alanda gerçekleştirilen üretim, iç piyasanın ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.Hasat sürecinde dekar başına ortalama 2 bin 500 kilogram verim elde edilirken, ürünler tarlada kilogramı 50 ile 60 TL arasında değişen fiyatlarla alıcı buluyor. Üreticiler, elde edilen ürünlerin kalitesinden memnun olduklarını ifade ediyor. Zorlu şartlar altında çalışan tarım işçileri ise sabah 07.30'da başladıkları mesailerini akşam 18.00'e kadar sürdürüyor. Günlük bin TL yevmiye ile çalışan işçiler, hasadın verimli geçtiğini belirtirken, üreticiler de fiyatların harcanan emeği karşılayacak seviyede kalmasını bekliyor. Toplanan taze fasulyeler, Türkiye'nin dört bir yanındaki sofralara ulaştırılmak üzere sevkiyata hazırlanıyor.

## Sources

- [Cumhuriyet Yaşam — Fasulyede hasat maratonu başladı: Kilogramı 50-60 TL'den alıcı buluyor](https://www.cumhuriyet.com.tr/yasam/fasulyede-hasat-maratonu-basladi-kilogrami-50-60-tl-den-alici-buluyor-2524755)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See http://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
