# Motosikletli silahlı saldırılarda büyük düşüş

- Canonical URL: http://habersitesi.org/haber/20948/motosikletli-silahli-saldirilarda-buyuk-dusus
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-07-26T13:38:36+03:00
- Modified: 2026-07-26T14:23:44+03:00
- Category: Gündem
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Motosikletli silahlı saldırılarda büyük düşüş, http://habersitesi.org/haber/20948/motosikletli-silahli-saldirilarda-buyuk-dusus

## Summary

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, motosiklet kullanılarak gerçekleştirilen silahlı saldırıların geçen yıla oranla önemli ölçüde azaldığını duyurdu. Bakan, suç örgütlerine yönelik operasyonel çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

## Verified facts

- İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, motosikletli silahlı saldırıların azaldığını açıkladı.
- 2025 yılının ilk 6,5 ayında 165 olan motosikletli saldırı sayısı, bu yıl 46'ya düştü.
- Saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 17'den 9'a, yaralı sayısı ise 81'den 15'e geriledi.
- Bakan Çiftçi, suç örgütlerinin eylem kapasitesini tamamen ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirtti.

## Article

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, güvenlik birimlerinin yürüttüğü operasyonlar sonucunda motosikletli silahlı saldırı olaylarında ciddi bir azalma kaydedildiğini açıkladı. Bakan Çiftçi'nin paylaştığı verilere göre, 1 Ocak ile 16 Temmuz tarihleri arasındaki dönem kıyaslandığında, geçen yıl 165 olan motosikletli saldırı sayısı bu yıl 46'ya geriledi.Güvenlik güçlerinin suç zincirinin tüm halkalarını hedef aldığını belirten Çiftçi, saldırganlardan talimatı verenlere ve lojistik destek sağlayanlara kadar geniş bir yelpazede mücadele yürütüldüğünü ifade etti. Operasyonel faaliyetlerin ve önleyici tedbirlerin suç örgütlerinin hareket alanını daralttığına dikkat çeken Bakan, "Geçit vermeyeceğiz" mesajını verdi.Veriler, saldırıların azalmasıyla birlikte can kayıpları ve yaralanmalarda da düşüş yaşandığını ortaya koydu. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 17 kişi hayatını kaybederken, bu yıl sayı 9'a düştü. Yaralı sayısı ise 81'den 15'e geriledi. Bakan Çiftçi, suç örgütlerinin motosikletleri hızlı ulaşım ve kimlik gizleme amacıyla kullandığını hatırlatarak, hedeflerinin bu yapıların eylem kapasitesini tamamen yok etmek olduğunu belirtti. Güvenlik birimlerinin sahadaki kararlı mücadelesinin sonuç verdiğini vurgulayan Çiftçi, Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı hassasiyetin en üst seviyede tutulmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

## Sources

- [NTV — Motosikletli saldırı sayısı azaldı. 2025'in 6,5 ayında 165 olan olay sayısı bu yıl 46'ya düştü](https://www.ntv.com.tr/turkiye/motosikletli-saldiri-sayisi-azaldi-2025in-65-ayinda-165-olan-olay-sayisi-bu-yil-46ya-dustu-1734651)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See http://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
