# ABD Temsilciler Meclisi 95 Milyar Dolarlık Bütçe Teklifini Kabul Etti

- Canonical URL: http://habersitesi.org/haber/18176/abd-temsilciler-meclisi-95-milyar-dolarlik-butce-teklifini-kabul-etti
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-07-23T06:57:03+03:00
- Modified: 2026-07-23T07:18:33+03:00
- Category: Gündem
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, ABD Temsilciler Meclisi 95 Milyar Dolarlık Bütçe Teklifini Kabul Etti, http://habersitesi.org/haber/18176/abd-temsilciler-meclisi-95-milyar-dolarlik-butce-teklifini-kabul-etti

## Summary

ABD Temsilciler Meclisi, savunma ve çiftçi desteklerini içeren 95 milyar dolarlık bütçe teklifini 216'ya karşı 214 oyla onayladı. Teklifin Senato'dan geçmesi gerekiyor.

## Verified facts

- ABD Temsilciler Meclisi 95 milyar dolarlık bütçe teklifini onayladı.
- Teklif, savunmanın güçlendirilmesi ve çiftçilere yardım gibi maddeler içeriyor.
- Bütçe teklifi 216 evet ve 214 hayır oyuyla kabul edildi.
- Teklifin Senato'da da oylanması gerekiyor.

## Article

ABD Temsilciler Meclisi, savunmanın güçlendirilmesi, çiftçilere yardım ve seçmen kayıt kurallarının sıkılaştırılmasına yönelik değişiklikleri içeren 95 milyar dolarlık bütçe teklifini onayladı. Teklif, 216 evet oyuna karşılık 214 hayır oyuyla kabul edildi. Hayır oyu kullananlar arasında Demokratların yanı sıra iki Cumhuriyetçi de bulunuyordu. Bu teklifin, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin İran'a yönelik saldırılarının finansmanında atılmış ilk adım olarak değerlendirildiği belirtiliyor. Ancak teklifin şu anda sadece bir plan aşamasında olduğu ve Senato'da da oylanması gerektiği ifade edildi. Senato'daki akıbetinin ne olacağı ise belirsizliğini koruyor.

## Sources

- [Habertürk — Temsilciler Meclisi 95 milyar dolarlık bütçe teklifini onayladı](https://www.haberturk.com/abd-temsilciler-meclisi-95-milyar-dolarlik-butce-teklifini-onayladi-3900393)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See http://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
