# Akhisar'da Orman Yangını: Otoyol Trafiğe Kapatıldı

- Canonical URL: http://habersitesi.org/haber/11851/akhisar-da-orman-yangini-otoyol-trafige-kapatildi
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-07-15T16:08:37+03:00
- Modified: 2026-07-15T16:12:26+03:00
- Category: Yaşam
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Akhisar'da Orman Yangını: Otoyol Trafiğe Kapatıldı, http://habersitesi.org/haber/11851/akhisar-da-orman-yangini-otoyol-trafige-kapatildi

## Summary

Manisa'nın Akhisar ilçesinde çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle yayılarak otoyola ulaştı. Çok sayıda hava ve kara aracının katıldığı söndürme çalışmaları sürüyor.

## Verified facts

- Manisa'nın Akhisar ilçesi Evkafteke Mahallesi'nde saat 13.10'da orman yangını başladı.
- Yangına ilk müdahale saat 13.20'de gerçekleştirildi.
- Söndürme çalışmalarında 8 uçak, 8 helikopter, 25 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 2 dozer görev yapıyor.
- İzmir Orman Bölge Müdürlüğü operasyonun koordinasyonunu sağlıyor.
- Alevlerin İzmir-İstanbul Otoyolu'na ulaşması nedeniyle yol trafiğe kapatıldı.

## Article

Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Evkafteke Mahallesi'nde saat 13.10 sularında bir orman yangını meydana geldi. İhbarın ardından hızlıca harekete geçen ekipler, alevlere saat 13.20'de ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.Geniş Çaplı Söndürme Operasyonuİzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün yönetiminde yürütülen çalışmalarda; 8 uçak, 8 helikopter, 25 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 2 dozer aktif olarak kullanılıyor. Ekipler, yangını kontrol altına almak amacıyla hem havadan hem de karadan yoğun bir çaba sarf ediyor.Ulaşım Güvenliği İçin Önlem AlındıŞiddetli rüzgar nedeniyle hızla büyüyen yangının dumanları ve alevleri İzmir-İstanbul Otoyolu'na kadar ulaştı. Güvenlik riskleri nedeniyle otoyol geçici olarak trafiğe kapatılırken, ulaşımın yeniden açılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

## Sources

- [Sabah Yaşam — SON DAKİKA... Manisa Akhisar'da orman yangını! Alevler İzmir-İstanbul Otoyolu'na ulaştı](https://www.sabah.com.tr/yasam/son-dakika-manisa-akhisarda-orman-yangini-alevler-izmir-istanbul-otoyoluna-ulasti-7623052)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See http://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
